Разширено търсене

Термопомпа Vitocal 200-S

Vitocal 200-S Vitocal 200-S Vitocal 200-S Vitocal 200-S

ПРОСПЕКТ

 ЦЕНИ Vitocal 200-S

Vitocal 200-S ефективно използва топлината от въздуха. Термопомпата е изключително подходяща както за ново (изобр. 1), така и за старо строителство. Комбинацията със съществуваща отоплителна система също е възможна (изобр. 2).

 ново строителство

Изображение 1

   модернизация

Изображение 2

Отоплителна и охладителна система
с вътрешно и външно тяло
 
Термопомпата Vitocal 200-S се предлага във вариант само за отопление или като система за отопление и охлаждане. Vitocal 200-S използва много ефективно топлината от въздуха. Устойчивото на атмосферни влияния външно тяло се монтира изключетилно лесно и благодарение на компактните размери може да се постави и на външни стени. Свободният монтаж до къщата или на плосък покрив също е възможен.

Вътрешното тяло се инсталира, както и другите отоплителни системи, в мазе или сервизно помещение. Във вътрешното тяло са вградени необходимите компоненти: хидравлика, топлообменник, помпа за отоплителния кръг и трипътен превключващ вентил за комфортно отопление и подгряване на битова гореща вода. Опционално може да се интегрира тристепенен нагревател (при тип AWB AC нагревателят е вграден).

През лятото Vitocal 200-S тип AWB AC се използва и за комфортно охлаждане на помещенията, като за това може да използвате подово отопление или вентилаторни конвектори.

Ефективно и икономично

Vitocal 200-S е особено икономична при работа с частично натоварване, като напълно използва предимствата на DC-инвертора. С модулиращия режим на работа той съвсем точно напасва мощността на компресора към необходимото потребление и така поддържа желаната температура.

При модернизиране сплит термопомпата е идеалано решение за работа в ефективна бивалентна инсталация. Наличната отоплителна инсталация остава да работи за покриване на върхови потребления.
 
Тиха работа благодарение на регулируеми обороти

Модулиращият режим на работа при Vitocal 200-S редуцира постоянното включване и изключване на уреда. Също така вентилаторът с регулируеми обороти и компресорът са значително по-тихи в сравнение с постоянна работа с най-висока мощност.

Комфортно управление Vitotronic с меню на български език

Специализираните фирми и потребителите на инсталацията са изключително улеснени от лесното за обслужване управление Vitotronic 200: текстовото меню на управлението е построено логично и разбираемо. Големият дисплей е осветен, с добър контраст и с ясни за четене текстове. Помощна функция Ви информира допълнително за стъпките при различните настройки. Графичното меню за обслужване показва също и информация за отоплителните и охладителните характеристики. При нужда, посредством кабел, управлението може да се монтира на до 5 м разстояние от Vitocal 200-S с предвидените за целта стенни конзоли (принадлежност).

Viessmann допълва своята комплексна програма
Vitocal 200-S е допълнение на продуктовата програма на Viessmann. Тя предоставя решения за всички области на приложения и за всички енергоносители.

Спечелете от предимствата

Термопомпи въздух/вода с мощности от 3 до 10,6 kW (въздух 2°С/вода 35°С) на атрактивна цена
Регулиране на мощността и DC-инвертор за висока ефективност при работа с частично натоварване
Ниски експлоатационни разходи благодарение на висока COP-стойност (СОР – коефициент на преобразуване) съгласно директива EN 14511: до 4,6 (въздух 7°С/вода 35°С) и до 3,5 (въздух 2°С/вода 35°С)
Максимална температура на подаване: 55°С при минус 15°С външна температура
Устойчиво на атмосферни влияния външно тяло с изпарител, компресор, експанзионен вентил и вентилатор
Вътрешно тяло с вградени помпа на отоплителния кръг, топлообменник, трипътен превключващ вентил, предпазна група и управление, при типа отопление и охлаждане – интегриран нагревател
Лесно за обслужване управление Vitotronic 200 с текстово меню и графични индикации
Комфортно отопление и охлажадне с една сплит система


Производител: Viessman
Viessman - термопомпи: въздух/ вода (PDF, EN) Изтегли
ЦЕНИ Vitocal 200-S Изтегли

Copyright MAXXmarketing Webdesigner GmbH